Binnen- of buitenland? Verbreed je grenzen!
Header

Ierland

Wil je stage lopen in Ierland? Het stagebureau bied een aantal bedrijven aan waar een stageplaats mogelijk is. Wil je meer weten over het hotel en/ of Ierland? Lees dan verder.

Klik hier voor algemene informatie over Ierland

Ierland is een eiland ten westen van Groot-Brittannië. Het centrale deel van Ierland is vrij vlak en er bevinden zich veel meren, richting kust is het heuvel/bergachtig, waarbij de hoogste top de Carrantuohill is (1040m). Van het noordwesten naar het zuidwesten stroomt de rivier de Shannon. In Ierland ben je nergens verder dan zo’n 150 km van de zee verwijderd.

De totale oppervlakte van Ierland bedraagt 84.288 km2, bestaande uit 26 graafschappen met een totaal bevolkingsaantal van zo’n 3,7 miljoen mensen. Dublin is de grootste stad met ruim 1 miljoen inwoners.

In Ierland wordt Engels gesproken, maar op een aantal plaatsen wordt echter nog Iers gesproken, het zogenaamde Gaelic. Een streek waar nog Gaelic wordt gesproken noemt men Gaeltacht. Deze streken zijn o.a te vinden in Donegal, Mayo, Galway, Kerry, Cork en Waterford. De Gaeltachtai hechten veel waarde aan het Gaelic, de traditionele cultuur en folklore, en verhalen vertellen,
traditionele muziek maken en dansen zijn belangrijke onderdelen in hun leven. De meeste van deze gemeenschappen spreken naast Gaelic ook Engels.

Kilkenny, een bruisende stad met een fascinerende middeleeuwse geschiedenis en een bloeiende kunstnijverheidsindustrie, is een van de aantrekkelijkste steden van het zuidoosten van Ierland en een must voor de bezoeker.

Rondom de 800 jaar oude Normandische burcht in het oude centrum heeft Kilkenny zich ontwikkeld tot een hippe en kosmopolitische trekpleister met een grote verscheidenheid aan restaurants, pubs en cafés.

Maar Kilkenny is ook de stad van het Cat Laughs Comedy Festival, een van de populairste comedy-festivals ter wereld waar acts uit binnen- en buitenland wereld het publiek dagenlang in een deuk laten liggen.

Voor een sfeerimpressie over Ierland klik hier.

Vaccinaties
Voor gewone reizen naar dit land worden geen vaccinaties geadviseerd.

Leerbedrijven in Ierland.

Ierland      
Park Inn by Radisson Cork Airport Tel: +353-214947500 Kerntaak 5
Fota Island Resort Cork Tel: +353-214883700 Kerntaak 1.5&5
The Cliff House Hotel Ardmore Tel: +353-2487800 Kerntaak 5
The Malton Killarney Tel: +353-646638000 Kerntaak 1.5&5
Aghadoe Heights Killarney Tel: +353-646631766 Kerntaak 1.5&5