Binnen- of buitenland? Verbreed je grenzen!
Header

Duitsland

Ook Duitsland heeft tal van mogelijkheden voor jouw stage. Voel je er wat voor om werkzaam te zijn in een van de vele pittoreske plaatsen in Duitsland? Kijk dan hieronder voor meer informatie.

Klik hier voor algemene informatie over Duitsland

Duitsland (Duits: Deutschland), is een federale republiek van zestien staten (Länder) in

Midden-Europa. De hoofdstad en grootste stad is Berlijn. De totale oppervlakte

is 356.970 km2, en Duitsland is daarmee qua omvang het zesde land van Europa.

Duitsland is 8,7 maal zo groot als Nederland.

Duitsland ligt centraal op het Europese continent en grenst aan maar liefst negen landen: Denemarken in het noorden, Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk in het westen, Zwitserland en Oostenrijk in het zuiden, en Tsjechië en Polen in het oosten.

Duitsland heeft een gematigd klimaat. Het klimaat is erg wisselend. Noord- en Midden- Duitsland kennen zachte zomers en frisse, vochtige winters. In het zuiden en de bergketens zoals het Harsgebergte, het Zwarte Woud en Beieren zijn de zomers veel

warmer, de winters veel kouder en valt er veel sneeuw. Het voorjaar heeft de meest stabiele weersomstandigheden, wat gunstig is vanwege de startende vakantieperiode. De gemiddelde temperatuur in de zomer is 18 graden en in de winter -1 graden. De beste periode om het land te bezoeken is van mei tot en met oktober.

Duitsland is een magneet voor een toenemend aantal toeristen over de hele wereld. Bezoekers worden aangetrokken door kleine pittoreske stadjes met vakwerkhuizen, grote stadscharme en de rijkdom van kunst en cultuur. Ze zijn verbaasd door het

historische verleden, dat tot leven komt door de aanwezigheid van de prachtige kastelen en paleizen. In Duitsland wordt er ook heel wat af gefeest, van bierfeesten en carnaval tot loveparade’s en chique gala’s. Van begin maart tot eind oktober zijn er jazzfestivals die grote aantallen bezoekers trekken. De herfst is de tijd van de oogstfeesten. Een van de uitschieters is het ‘Oktoberfest’ in de Beierse hoofdstad München. De maand december staat volledig in het teken van ‘Weihnachten’, met onder andere sfeervolle kerstmarkten en mooie kerstconcerten in het hele land.

Voor een sfeerimpressie over Duitsland klik hier.

Vaccinaties
Voor gewone reizen naar dit land worden geen vaccinaties geadviseerd.

Leerbedrijven in Duitsland

Duitsland 
Landal Greenparks Warsberg Saarberg Tel: +49-658191460 Kerntaak 1.5&5
Landal Dwergter Sand Molberg Tel: +49-4475919298 Kerntaak 1.5&5
Center Parcs Park Hochsauerland Medebach Tel: +44-8443058327 Kerntaak 1.5&5
Landal Greenparks Hochwald Kell am See Tel: +49-658991470 Kerntaak 1.5&5
Landal Mont Royal Kröv Tel: +49-654170070 Kerntaak 1.5&5
Landal Wirfttal Stadtkyll Tel: +49-6597-929230 Kerntaak 1.5&5
Hotel Winterberg Resort Winterberg Tel: +49-2981-9190 Kerntaak 1.5&5